מה הקשר בין נשים הפועלות לשנות את המציאות באמצעות טכנולוגיה, הגות יהודית ודרום קוריאה? התשובה לשאלה, שנראה במבט ראשון כי אי אפשר לענות עליה, היא פרויקט מרתק שעלה לאחרונה לרשת. מדובר באתר "תְהָלְמוּדֶה" המהווה בית אלקטרוני ללימוד התלמוד בשפה הקוריאנית, אותו עיצבה סטודנטית לעיצוב תקשורת חזותית מישראל, בשם בר סהר. סהר החליטה להנגיש את התלמוד בצורת אתר אינטראקטיבי שיעזור לקוריאנים ללמוד בצורה תואמת את זמננו. הפרויקט יוצג בתערוכת הבוגרים של המכון הטכנולוגי שתפתח ביום חמישי 19/7 ותנעל ב-1/8 .
בר מספרת כי במהלך ביקורה בדרום קוריאה התוודעה לעובדה שהתלמוד וספרים רבים שנכתבו בעקבותיו כמו "סיפורי התלמוד" או "דמויות תלמודיות" נפוצים במדינה וניתן למצוא אותם כמעט בכל בית בקוריאה הדרומית.
הבקשה שלה להבין את התופעה נענתה בתשובה כי הקוריאנים מאוד סקרנים לגבי ספרי המורשת היהודית. מסתבר, כי משרד החינוך הדרום קוריאני אף כלל אפילו את ספר התלמוד ברשימת הספרים המומלצים לקריאה.
לאחר חזרתה בר המשיכה לחקור את הנושא ובחרה בו כנושא פרויקט הגמר שלה לסיום התואר. התוצר הוא מיזם יפיפה המנגיש את התלמוד בצורת אתר אינטראקטיבי שיכול לסייע לדוברי קוריאנית ללמוד בסיוע הרשת. האתר הדו-לשוני בנוי בצורת פרקטל – מבנה גיאומטרי המשפכל את עצמו בעותקים מוקטנים, תוך אפשרות לפתוח בדיון על דף גמרא מסוים. זאת, תוך מתן אפשרות לגולשים ולגולשות לקרוא חלקים מהתלמוד, לקרוא דיונים על חלק ספציפי ולהוסיף דיונים משלהם לנושא. ישנה אפשרות להגיב לדיון, לצטט ממקום אחר בתלמוד על מנת להרחיב את עומק הדיון ולבסס אותו. יש אפשרות לעקוב אחרי משתמשים אשר מעניינים אותך, להתייעץ עם מומחים ולהשתמש בפיצ'רים נוספים המאפשרים למידה מעמיקה וחברתית.
ניתן לראות את הפרויקט לצד פרויקטים מרתקים נוספים בתערוכת הבוגרים במכון הטכנולוגי בחולון שנפתחת ב19.7 ונסגרת ב1.8.
להשאיר תגובה